Blar i forfatter "Otnæs, Carina Helen Almli"
-
Biokjemisk sammensetning i filet av vill og oppdrettet atlantisk laks (Salmo salar) - med hovedvekt på fettinnhold og fettsyresammensetning
Otnæs, Carina Helen Almli (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2018-05-15)Fisk og annen sjømat inneholder sunt fett, viktige vitaminer og mineraler, og er i tillegg en god kilde til protein. Hovedgrunnen til anbefalinger om å spise fisk og annen sjømat er det naturlig høye innholdet av de langkjedede omega-3 fettsyrene eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksensyre (DHA). Norsk oppdrettsnæring har siden oppstarten på 1970-tallet vokst til å bli en av landets viktigste næringer, ... -
An Update on the Content of Fatty Acids, Dioxins, PCBs and Heavy Metals in Farmed, Escaped and Wild Atlantic Salmon (Salmo salar L.) in Norway
Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik; Otnæs, Carina Helen Almli; Mæhre, Hanne K; Elvevoll, Edel O. (Journal article; Tidsskriftartikkel; Peer reviewed, 2020-12-19)In this paper, we present updated data on proximate composition, amino acid, and fatty acid composition, as well as concentrations of dioxins, polychlorinated biphenyls (PCBs), and selected heavy metals, in fillets from farmed (n = 20), escaped (n = 17), and wild (n = 23) Atlantic salmon (<i>Salmo salar</i> L.). The concentrations of dioxins (0.53 ± 0.12 pg toxic equivalents (TEQ)/g), dioxin-like ...